guz tarczycy chudnę

Serwis znalezionych fraz

filmytakie

Temat: Jak i ile cwieczyc zeby spalic tluszcz?
... nie duze i umiesnione. Cialo zeczywiscie mam bardziej sprezyste ale wcale prawie nei chudne, mimo ze ograniczam jedzenie. Zaznacze ze moze moja przemiana materii jest zwolniona, mam prblemy z tarczyca (guz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,342,58440615,58440615,Jak_i_ile_cwieczyc_zeby_spalic_tluszcz_.html



Temat: karmieni a chudnięcie mamy
... jeszcze jedna teorie. Ostatnio robilam badania hormonalne, bo zrobil mi sie guz na tarczycy i wyszlo miedzy innymi, ze mam bardzo wysoki poziom prolaktyny. Jej wytwarzanie w trakcie karmienia piersia jest...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,570,102161343,102161343,karmieni_a_chudniecie_mamy.html


Temat: choroba psa
... ktora rosla. okazalo sie w koncu ze to guz tarczycy. Na szczescie lagodny, wycieto i po krzyku. Ale od tej pory pies zacząl gwałtownie chudnąc, nie chcial jesc - raz na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,28734541,28734541,choroba_psa.html


Temat: Schudnąć....czy to kiedyś nastąpi?
> Mam guzki na tarczycy , podwyższone tsh Na luty > mam wizytę u endokrynologa zobaczymy... Z podwyższonym TSH nie wróżę spadku wagi. To może być główna przyczyna tego, że nie chudniesz + nieregularność posiłków. Nie katuj się dłuższymi ćwiczeniami dopóki nie obnizysz TSH.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16,103534238,103534238,Schudnac_czy_to_kiedys_nastapi_.html


Temat: Tarczyca
np. od postepu medycyny, od tego jaka jest pryzcyzna niedoczynnosci tarczycy) 3) skutki przedawkowania sa takie jak objawy nadczynnosci - a wiec nerwowowsc, drzenie rak, biegunka etc. 4) skutki uboczne brania ... problemami z sercem - ale poniewaz to lekarz ustala dawke taki problem nie powinien wystapic 6) lekarka ma racje. Jak bedziesz brac to niekoniecznie bedziesz chudnac, ale nie bedziesz tyc dodatkowo przez tarczyce. 7) stres (silny albo dlugotrwaly) moglby sie przyczynic do wczesniejszego wystapienia choroby o ile by to mialo podloze immunologiczne a wiec gdyby to bylo Hashimoto. Na pewno niedoczynnosc powoduje...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,17182319,17182319,Tarczyca.html


Temat: poporodowe zapalenie tarczycy
A więc od początku: zaczęło mi być słabo, ledwo wstawałam o własnych siłach z podłogi, napady gorąca, zlewałam się potem, chudłam po 10 kg. w tydzień mimo, że jadłam jak koń! Badania krwi, tsh przekroczone, ft4 też - nadczynność. Usg, wyszły 2 guzki, każdy na jednym płacie, a że jestem obarczona rakiem tarczycy i innymi niestety też, została podjęta decyzja o biopsji, a później o częściowym usunięciu tarczycy. Operacja szybka, czułam się po niej świetnie. Po operacji leki aż kikut tarczycy zacznie funkcjonować prawidłowo. Do teraz mam spokój, oprócz niedoczynności w ciąży, jestem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,50484,91931662,91931662,poporodowe_zapalenie_tarczycy.html


Temat: Czy przy NADCZYNNOŚCI zawsze się CHUDNIE ?
Czy przy NADCZYNNOŚCI zawsze się CHUDNIE ? Mój endokrynolog definitywnie wyklucza u mnie nadczynność tarczycy, chociaż mam dość specyficznych objawów (kołatanie serca, przeogromne rozdrażnienie i nerwowość..) i TSH ciągle na samej granicy dolnej normy. Od niedawna FT3 na górnej granicy. Pisałam o tym tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24712&w=24301025 Mam dwa zimne guzki i ostatnio w usg liczne torbielki. I tak ostatnio wywnioskowałam, ze wcale nie chudnę tak jak ludzie z nadczynnością. A wręcz przeciwnie mam kłopoty z nadwagą. Czy przy nadczynności zawsze się chudnie?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,24932583,24932583,Czy_przy_NADCZYNNOSCI_zawsze_sie_CHUDNIE_.html


Temat: tycie a operacja
Witaj! Ten guzek jest naprawdę duży. Usuń go, naprawdę nie warto czekać na inne sensacje. W najgorszym wypadku /niewiadomo jak dużo usuną Ci tarczycy/ będziesz miała tylko niedoczynność tarczycy, a z nią można żyć. Są dziewczyny, które chudną przy tej przypadłości. Życzę Ci dużo zdrowia. I koniecznie odezwij się po zabiegu.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,35154342,35154342,tycie_a_operacja.html


Temat: prośba o pomoc w interpretacji wyników
Dzięki. Już tyle lat mam problemy z tarczycą a nie umiem interpretować wyników. Miałam nadczynność tarczycy i czułam się fatalnie - z bólami nóg , podpuchnięte oczy i nogi opuchłe jak ... zmęczona i tyję a przy nadczynności chudłam. Guzem nie bardzo się martwię. Nie dostałam się do endo / wizyta dopiero we wrześniu/ to poszłam do onkologa. Własnie on mi dał skierowanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,93348752,93348752,prosba_o_pomoc_w_interpretacji_wynikow.html


Temat: Nie zakwalifikowałam się do radiojodu-operacja:(((
Nie zakwalifikowałam się do radiojodu-operacja:((( Miałam mieć podany wczoraj radiojod. Mam bardzo dużą nadczynność tarczycy, która coraz bardziej odbija sie na moim organizmie (chudnę, wypadają mi włosy itd.). Przedwczoraj miałam wykonaną scyntygrafię i okazało się, że chłonność mojej tarczycy to zaledwie 2%, gdzie norma wynosi minimum 10%. Lekarz powiedział, że jodu nie może podać i skierował ponownie do mojego endokrynologa. Dziś dzwoniłam umówić się na wizytę i usłyszałam przez telefon, że konieczna będzie operacja usunięcia tarczycy. Napisze szczerze, że jestem przerażona, no bo dlaczego operacja skoro nie mam żadnych guzów tylko nadczynność. Błagam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,81321583,81321583,Nie_zakwalifikowalam_sie_do_radiojodu_operacja_.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników
Proszę o interpretacje wyników Mam guza tarczycy i do tego wyniki: TSH3 - 0,980 (norma 0,27-4,20) FT4 - 1.63 (norma 0,93-1,7) Czyje się fatalnie, jestem chronocznie zmięczona, mam skoki ciśnienia i kołatanie, chudnę, wypadają mi włosy i nie mam w ogóle apetytu. Endo twierdzi, że to nie od tarczycy. Sugeruje mi newrice. Tylko, że o guzie dowiedziałam się przypadkiem przy skoku ciśnienia i wtedy nerwicy na pewno nie miałam. Poradzcie co to może byc. Czy to samopoczucie to na pewno nie od tarczycy
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,81936977,81936977,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: niedoczynnośc ale chudnę. o co tu chodzi?
niedoczynnośc ale chudnę. o co tu chodzi? Witam wszystkich, jestem tu nowa, mój przypadek przedstawia sie tak: na początku roku zrobiłam badania na tsh bo zaczełam chudnąć i zle sie czuc ... odległy. I co mnie najbardziej niepokoi w sumie chudnę jeszcze bardziej. Byłam juz tez u gine zeby wylkuczyć jakies zawirowania z tej strony, cytologia ok. usg też. W sumie nie wiem o co chodzi - może to Haszimoto, a może guzki tarczycy. Troche sie boję czekać na wizytę u endo jeszcze 3 tygodnie, ale jak pójdę płatnie to dostane skierowania na badania...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,59942545,59942545,niedoczynnosc_ale_chudne_o_co_tu_chodzi_.html


Temat: Jak się liczy % FT3 i FT4 skoro to ważne.
tych objawach, to mnie wysmieje. zreszta juz mi raz powiedziala, jak mialam tsh 0,5 ze to ze nie chudne, to nie jest sprawa hormonow, bo wyniki sa dobre. na wlosy nie ... do tych ostatich, a te objawy dalej sa, to co wtedy? czy to moze byc skutkiem np. guza tarczycy i np. po operacji wszystko bedzie OK? tak w ogole, to dziekuje...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,78604205,78604205,Jak_sie_liczy_FT3_i_FT4_skoro_to_wazne_.html


Temat: Jak się liczy % FT3 i FT4 skoro to ważne.
... podobne do tych ostatich, a > te objawy dalej sa, to co wtedy? czy to moze byc skutkiem np. guza > tarczycy i np. po operacji wszystko bedzie OK? > tak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,78604205,78604205,Jak_sie_liczy_FT3_i_FT4_skoro_to_wazne_.html


Temat: Guzki na tarczycy - idealne wyniki hormonów
Guzki na tarczycy - idealne wyniki hormonów Witam ! Przestudiowałem dużo materiałów (w tym wypowiedzi na tym forum) na temat chorób tarczycy i nie spotkałem przypadku podobnego do mojego: zawsze miałem idealne wyniki TSH, przeciwciał itp, ale mnie więcej dwa lata temu zrobiłem usg tarczycy i wykryto tam trzy guzki 3-7mm. Pan endokrynolog powiedział, że sprawę trzba kontorolować, ale nie ma powodów do niepokoju. Biorę Euthyrox (50) oraz jodid 100. Co pół roku robię usg i za każdym razem przybywa guzków i tarczyca się powiększa. Obecnie mam już 10 guzków 5-10mm, z bardzo ... chudnę a tyję (przy zachowywaniu diety). Dodam też, że jestem facetem, 37 lat, i wciągu dwóch lat leczenia moja waga wzrosła z 90 do 100 kg (;-((((). W październiku mam robić scyntygrafię i ew. biopsję, ale jak powiedział pan dr - trzeba będzie nakłuć tarczycę wielokrotnie, co też nie jest fajne. Ostatnio zacząłem odczuwać pewną polesność tarczycy (przy odginaniu głowy do tyłu)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,28284375,28284375,Guzki_na_tarczycy_idealne_wyniki_hormonow.html


Temat: jedna z przyczyn, ze Meridia nie odchudza- dlugie
meridie 10 ale po 4 tyg zmiany nawykow zywieniowych. sama nie wiem czy zaczac brac bo boje sie truc jesli z gory jestem skazana na niepowodzenie wlasnie ze wzgledu na tarczyce. lekarka powiedziala ze nie moze mi zagwarantowac ze zaczne chudnac przy M. Autorko watku napisz wiecej i ustosunkuj sie do mojego przypadku
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,46219,72581574,72581574,jedna_z_przyczyn_ze_Meridia_nie_odchudza_dlugie.html


Temat: Nadciśnienie,tarczyca,hiperinsuli nemia a Meridia
Nadciśnienie,tarczyca,hiperinsuli nemia a Meridia Witam wszystkich Wzrost 162cm, krytyczna waga 92, niedoczynność tarczycy ( usunięty jeden płat z powodu guza) biorę Eutyrox 150, hiperinsulinemia - biorę Glucophage do posiłków, nadciśnienie - ... piersiowej,i skakało mi ciśnienie do 100/145. Mój lekarz stwierdził, że to nie stanowi dla mnie zagrożenia, i mam kontynuować. Po tygodniu organizm przyzwyczaił się i zaczęłam czuć się lepiej. Zaczęłam chudnąć.........
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,46219,76233755,76233755,Nadcisnienie_tarczyca_hiperinsuli_nemia_a_Meridia.html


Temat: meridia+ niedoczynnosc tarczycy
Ja miałam hashimonto (guzki na tarczycy) i decyzja lekarza była aby usunąć cały płat, aby guzki nie przekształciły się w coś rakowatego. I odkąd miałam problemy z tarczycą zaczełam tyć mimo unormowanych hormonów tylko ostatnio mi się coś stało i się rozleglowało, moze dlatego ze miałam zmienione lekarstwa.Moze i twój lekarz ma racje ze meridia i tarczyca nie są sobie przeznaczone, ale ... nadzieje ze juz nigdy nie wrócę do obecnej wagi. W każym razie ja się cieszę ze chudnę mimo skutków ubocznych. Wiem ze moze jest nie poważne, ale co tam.... i tak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,46219,61722944,61722944,meridia_niedoczynnosc_tarczycy.html


Temat: eltroxin 100mg a co to?
eltroxin 100mg a co to? Witam mam 28 lat i ... no wałsnie i.. Niedoczynnosci tarczycy w sumie u mnie nie okreslono TSH T3 T4 w normie "jedynie"- guzek na prawym ... czy w chwili obecnej jestem na diecie niskokalorycznej duzo ruchu i OWY eltroxin czy jest prawdobodobienstwo ze zaczne chudnac nie mowie o 10 kg w m-c ale czy wogole moge zaczac chudnac bo ja juz w nic nie wierze. Za rok z mezem planujemy dzidziusia czy guzek ma jakis wpływ na ciaze???? Pan doktor powiedzial zeby go nie robic biospsji tylko za...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,70088301,70088301,eltroxin_100mg_a_co_to_.html


Temat: nie rozumiem zjawiska- wytłumaczycie?
puchłam:). Cyrk na kółkach. Robiłam USG 2 lata temu na nowym sprzęcie-piękna tarczyca, bez guzów...Ale dwa lata takiego dowalania przeciwciałami ponad normę, to mogę się spodziewać że poniedziałkowe USG raczej mnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,65044118,65044118,nie_rozumiem_zjawiska_wytlumaczycie_.html


Temat: Czy można się odchudzać lekiem dla cukrzyków?
że guzki zimne to nie jest tak całkiem sprawa do "nie przejmowania się". W tym roku nie dostanę nowego skierowania i muszę się tego lekarza trzymać. Ostatnio osłabił mnie ponieważ zapisał mi lek po którym mam chudnąć 2-3 kg miesięcznie. Tyle że lek jest dla chorych na cukrzycę!! Źle pracują mi nadnercza i być może dlatego mam problemy z nadwagą (byłam przez...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,305,28452333,28452333,Czy_mozna_sie_odchudzac_lekiem_dla_cukrzykow_.html


Temat: TARCZYCA
pytanie czy nad- czy niedo-... Witam wszystkie bratnie duszyczki! Mam problem podobny do Gosi...Otóz po zbadaniu TSH(3,31) zrobionym usg (guzek na prawym płacie tarczycy) endokrynolog przepisal mi lek letrox. Kupilam go a nastepnie w ulotce przeczytalam ze leczy on NIEdoczynnosc tarczycy. Problem w tym, ze mam wszzystkie objawy NADczynnośći. Nie jestem senna,wlasnie nie moge spac,jest mi gorąco a nie zimno, chudnę raczej...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,17731853,17731853,TARCZYCA.html


Temat: Budzę się z wysokim ciśnieniem i kołataniem serca.
przy kolejnej wizycie. Nie wiem czy to ma wpływ na pracę tarczycy, ale gorzej się czuję gdy jestem niewyspana, przemęczona (zdarzają mi się dni, że późno sie kładę i wcześnie wstaję)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,22672266,22672266,Budze_sie_z_wysokim_cisnieniem_i_kolataniem_serca_.html


Temat: od EZ po wizycie u lekarza
Ja już jestem po jednej operacji tarczycy tylko to nie były guzki tylko torbiel. Wtedy było koszmarnie przez dwa lata chodziłam do lekarzy i opowiadałam, że źle się czuję, szybko męczę, chudnę i jestem rozdrażniona wszyscy kładli to na karb stresu. I po tych dwóch latach poszłam do ginekologa weszłam a on do mnie, że mnie nie przyjmie bo mam powiększoną tarczycę. ... przeczucie, że coś nie tak. I miałam niestety rację tylko tym razem niestety nie torbiele a guzki. Strach większy o wiele większy bo wcześniej nie było nawet takiegio podejrzenia. Bezwzględnie poszłabym...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,567,5371714,5371714,od_EZ_po_wizycie_u_lekarza.html


Temat: prolaktynoma a niedoczynnosc tarczycy
i sie rozrasta a nie chce operacji bo to juz ostatecznosc ... majac wtedy niedoczynnosc przysadki i niedoczynnosc tarczycy to juz bedzie jazda na calego ... dlatego jestem przerazona ze jakby tylko jest wprowadzone leczenie niedoczynnosci ktora moze zmniejszy prolaktyne ale czy bedzie tez dzialac na guza nigdzie nic nie moge znalezc o polaczeniu tych chorob jedynie o tym ze przy niedoczynnosci ... skora trafilam do dermatologa bo taka mam sucha... kazdy zwalal albo na moja chorobe prolaktynome albo ze zmeczona bo otyła...a chudnac pewnie nie moge no bo sie obzeram ... a wystarczylo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,106732017,106732017,prolaktynoma_a_niedoczynnosc_tarczycy.html


Temat: uporczywy kaszel i nadczynność tarczycy
Witam, dopiero sie zalogowalam i czytajc wszystkie posty dot. powyzszego tematu moge opisac swoj przypadek. Rowno rok temu mialam ropne zapalenie tarczycy- lezalam 4 tygodnie na endokrynologii. Przed tym zdarzeniem takze ... krtaniowemu a innym razem atak jest z glebi i wywoluje duszenie sie i odruch wymiotny. Pierwszym razem konczy sie konsultacja z endokrynologiem i po zrobieniu usg tarczycy i biopsji obszarow zapalnych nadal nic nie wiadomo. Lekarz sklania sie do okreslenia, ze to podostre zapalenie tarczycy de Quervaina. Wystepuje po infekcjach wirusowych. Minelo po okolo miesiacu leczenia zwyklymi przeciwzapalnymi, typu polopiryna. Po roku, ... OB 84, reszta wynikow wzorcowa dla zdrowej osoby. Wszystkie parametry tarczycowe bez zarzutu. Palpacyjnie i w obrazie usg tarczycy jest guz lewego plata tarczycy, kolejne biopsje, nic nie wnoszace poza tym, ... skonczyl sie jeden z nich. Nadal nie mam wlaczonego zadnego leku tarczycowego. Po tych wszystkich przebojach, z przekazaniem mnie na oddzial chirurgiczny, gdzie mialam miec juz wycinana tarczyce, ordynator wstrzymuje wszystko ... obrazowe usg tarczycy. Jest dobrze, nic sie nie pojawia, wszystko co mialao miejsce w okresach wyzej opisanych zniknelo bez sladu. Nadal jednak czuje sie wlasnie teraz ociezala, stany z pogranicza depresji, okresowe pocenie, suchosc skory i ostatnio jakies dermatologiczne problemy na reku i nad kostkami u nog. Nie chudne, raczej mam nadwage mimo, ze nie mam apetytu. Wspominane przez Was wyniki Ft-3...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,90093581,90093581,uporczywy_kaszel_i_nadczynnosc_tarczycy.html


Temat: choroby tarczycy a grupa inwalidzka?
jak usłyszała, że do tej pory odprawiano mnie z kwitkiem. Kazała mi pójśc do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie na badania tarczycy. Oczywiście dostałam tylko skierowanie na TSH, które wyszło ... guzki charakterystyczne dla przewlekłego zapalenia tarczycy (urosły mi już 4 :/ )oraz subkliniczną niedoczynność.Podobno tak w ogóle w tym zapaleniu hormony skaczą jak na huśtawce, stąd zmienne samopoczucie. [...] Przeciwciała mam w normie, ale czytałam że niektóre osoby chore na zapalenie tarczycy w ogóle nawet nie mają przeciwciał. Najbardziej jednak martwi mnie spadek wagi. W niedoczynności chyba powinnam przytyć, a ja chudnę." A jeszcze zapytam, w jaki sposób niedoczynność tarczycy wpływa na kościec? Bo ja słyszałam że to w nadczynności może pojawić się osteoporoza.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,66282550,66282550,choroby_tarczycy_a_grupa_inwalidzka_.html



Cytat

Absque suo non est et parva casa lare - i mały domek ma swego ducha opiekuńczego. (J. Kochanowski). (J. Kochanowski)

Meta